Vesel božič in srečno novo leto!

20/12/2013 16:40

Leto 2013 je bilo polno dejavnosti in srečanj. Uspešno smo predstavili projekt večkrat v Italiji, v Vidmu in v Trstu, v Sloveniji na Dobrovem, in tako vključili strokovnjake iz vinskega sektorja, strokovnjake iz bioinformatike, medije in splošno javnost.

Vesel božič in srečno novo leto!

Izvedene in izpolnjene so bile vse naloge prvega projektnega leta, opravljena so bila preliminarna srečanja in določena so bile eksperimentalne lokacije za poskusne vinograde. Enkrat pripravljena testna področja, so bili rganizirani vodeni ogledi na terenu tako v Sloveniji kot v Italiji. Sledila so testiranja in trgatev, po kateri smo nadaljevali z analizo in mikrovinifikacijo grozdja s standardiziranim protokolom. 

Skozi vse leto so se izvajale bioinformacijske analize in sekvenciranje DNA odpornih sort - tako na lanski kot na letošnji letini grozdja. 

Partnerji so se zbrali ob številnih priložnostih in sicer z namenom, da so nenehno spremljali dejavnosti in stroške, kakor tudi načrtovali in organizirali procese ter izmenjavali rezultate znanstvene analize in eksperimentalnih testov in s tem povezanega znanja. 

Na kratko, bilo je intenzivno in plodno leto, ki se lahko konča le z upanjem, da bo 2014 še bolj polno novih dejavnosti, skupnih udeležb in emocij: 12 novih plodnih mesecev polnih skupnega zadovoljstva! Srečno!

Icon VISO voščila 20/12/2013 (435.8 KB)